Hura, avgust je končno prišel in s tem tudi čas, da se odpravim na dopust. Letos sem izbral še posebej »mondeno« lokacijo, ki mi jo bo marsikdo zavidal… S punco sva se tokrat namenila preživeti nekaj nepozabnih dni ob Šmartinskem jezeru, pač tako, eden z drugim in še s kakšnim krapom…
 
Kdaj se odpraviti? Čas dopustov in avgustovske vročine so dale slutiti na gužvo. Po tehtnem premisleku je padla odločitev, da bo to kar nedeljski popoldan, kar se sploh ni izkazalo slabo. Takoj ko sva z Tino prispela za vodo, je seveda sledilo iskanje najboljše možne pozicije. Kljub temu, da v trenutku odločanja, izbira primernih mest sploh ni bila tako slaba, saj je večina ribičev po pričakovanjih že odšlo domov, sem vseeno izbral nekoliko neobičajen »plac«.
 
Gre za pozicijo, ki od ribičev ni kaj dosti oblegana in je hkrati malce odmaknjena od glavnine dogajanja, kar vsekakor ugaja. Po postavitvi kampa je takoj sledilo iskanje pravih mikrolokacij.
Lovila sva s štirimi palicami, torej sem se odločil postaviti dve boji. Ob eno sem krmil le z boili, ob drugo bojo pa sem poleg boilov krmil še mešanico partikla z dodatkom začimb.
 
Prve tri dni je bila aktivnost krapa mizerna, saj je najin ulov zajemal le nekoliko manjše krape, kar pa pripisujem gneči, ki je ob jezeru bila ves mesec pred tem. Kljub temu je Tini uspelo drugi dan ujeti nekoliko večjega krapa, kar pa je seveda obema prineslo nekoliko dodatne motivacije.
 

Bravo Tina!
cc31
 
Naslednji dan me je začelo že nekoliko skrbeti, saj o nekoliko večji ribi, na mojih palicah kar ni bilo ne duha ne sluha, čeprav sem si tega takoooo želel. Med premišljevanjem o različnih možnih scenarijih, sem se zatekel tudi k prošnji kraparskim bogovom.
 
cc32
 
Nekoliko za tem je na obisk prišel Domen in skupaj sva se odločila poiskati nove mikrolokacije. Prvo bojo sva postavila približno 40m od obale, takoj za potopljenimi štori, kjer je globina vode približno 5m, drugo pa sva oddaljila dobrih 70m in sicer na mesto, kjer sva našla področje nekoliko tršega mulja, na globini 6,20m. Prav ta pozicija pa mi je kasneje prinesla tako zaželeni ulov.
 
Obe poziciji sem nakrmil s 4kg »Hot Crab« boilov, 1kg konoplje in 1kg tiger nutsa. Po vsakem prijemu sem pozicijo dokrmil s štirimi pestmi boilov, 0,5kg konoplje in 0,5kg Tiger nutsa.
Le nekaj ur za tem je sledila še občutna sprememba vremena in le še vprašanje časa je bilo, kdaj se bo začela prava akcija. Kmalu za tem pa….
 
Cmooooon….
 
U zadnjih treh dneh kampanje se je dobro pokazalo, kaj pomeni kvalitetna »food source« boila, ko jo riba enkrat locira saj sem imel do konca kampanje konstantne prijeme in to večinoma le še lepše ribe!
 
»Hot crab« je boila, ki je kot nalašč narejena za dolgoročno krmljenje
 
Še nekaj utrinkov:
cc33
Na koncu se želim zahvaliti Tini, ki je prenašala mojo živčnost v prvih nekaj dneh kampanje. Zahvala pa gre tudi mojemu kolegu Domnu, ki mi je s svojimi nasveti in pomočjo pri iskanju primernih mikrolokacij ponovno pomagal.
 
V naslednjem članku sledi opis mojih dogodivščin s Slivniškega jezera na katerem sem bil nekaj let tudi član. Obenem pa je to voda, na kateri sem leta nazaj začel svojo kraparsko pot in voda, na kateri sem presegel vsa svoja pričakovanja. Do takrat vsem želim dober prijem in veliko sreče pri vaših novih izzivih.
 
Uroš Resnik
Team Carpchoice

Deli: