Samozavesten, da je le kaj, predvsem pa prepričan v svoj uspeh, sem tistikrat prispel na vodo. Vendarle je kaj kmalu postalo jasno, da je tam situacija povsem drugačna od mojih pričakovanj… Večina ribičev, ki so se trenutno mučili, je bila po nekaj dneh brez ujete ribe, že povsem apatična. Žalostno, na sploh ni bilo zaznati še tako male aktivnosti krapa, niti na mestih, kjer je to sicer povsem običajno. Zatrdno prepričan, da bo tokrat drugače, sem se kljub vsemu odločil držati vnaprej zamišljene taktike. Ker je ta voda poznana, da se tu najboljši rezultati dosegajo daleč od obale, sem svoj marker postavil na običajnem “hot spotu”, kakšnih 90m proč in pričel s hranjenjem. Slednje pa mi niti po preteklih 24 urah ni prineslo nobenega uspeha. Torej sem kmalu začel premišljevati o spremembi svoje »dobro načrtovane« taktike.
 
Sprva nikakor nisem planiral približevati svojih palic k obali, dokler nisem opazil prvega in kmalu zatem še drugega krapa, kako mirno uživata tik ob robu. Seveda je takoj postalo jasno, kaj mi je storiti… Tega dne se je zaradi omenjenega mrtvila, večina tamkajšnjih ribičev nekoliko dolgočasila, ustavljali so se pri meni na klepetu in vedel sem, da pred nočjo, ko se bo vse umirilo, malodane ne bo prave možnosti ujeti krapa tako blizu obale. Malce sem torej počakal in takoj, ko se je stemnilo, sem nastavil palico 2 metra od obale, mesto pa nahranil z dobro kilo »Pink Squid« boilov. Želel sem, da bo moj sistem krapu čim manj opazen, torej sem uporabil navadno montažo s single 20mm boilo in fluorokarbonsko predvrvico, kar se je pozneje izkazalo za super izbiro.
 
S povsem istim namenom nisem uporabil nobenih pop-up sistemov, saj sem hotel izgled krmišča ohraniti čim bolj “naraven”, da pri krapu nebi vzbudil nobene posebne pozornosti. Sedel sem ob obali in v tišini pozorno spremljal dogajanje na vodi. Prav v trenutku, ko sem se odpravljal spat pa sem opazil prve znake hranjenja krapov na mojem obalnem krmišču. Nekaj minut za tem se je oglasil še signalizator…
 
2-2
18+
Nemudoma mi je postalo jasno, da sem našel pravo taktiko za razmere, ki so v tistem trenutku veljale na vodi. Potrditev te odločitve se je odrazila kmalu, saj sem do jutra ujel še dve večja krapa.
 
Proti jutru se je po pričakovanjih vse umirilo in razmere so se počasi spremenile. Tako čez dan ponovno ni bilo zaznati nobene ribje aktivnosti zatorej sem čas izkoristil za druženjem z ostalimi prisotnimi ribiči. Seveda sem se ob njihovih vprašanjih na temo: »kako sem spravil ribo na krmišče«, malce sprenevedal. Zakaj? Zagotovo bi istočasno, večje število krmišč ob sami obali, občutno zmanjšalo moje možnosti za ponoven nočni uspeh.
 
Ure so minevali in težko pričakovani večer se je bližal. To pa je mimogrede nasploh moj najljubši čas dneva, kadar sem ob vodi. Ko se je zvečer vse umirilo in ni bilo več zaznati nobenega pogovora med ribiči sem obe palice prestavil k obali. Vedel sem, da lahko na krmišču ponovno pričakujem aktivnost ribe, zato sem se odločil in nahranil dobre 3kg »Pink Squid-a« po posamezni palici. Dve uri po opravljenem hranjenju se je oglasil signalizator in uspelo mi je ujeti enega od pravih starih borcev.
 
zzDSC03301
 
WOW
 
V primeru pričujočega ribolova želim posebej poudariti pomen izbire pravilne taktike. Slednje še posebej pride do izraza na vodah, ki zaradi različnih dejavnikov veljajo za nekoliko težje od ostalih. Na nekaterih vodah pride do izraza pravilna izbira lokacije, spet na drugih pravilna izbira vabe in pravilna izbira prezentacije. Kadar povežemo vse, se seveda možnost za naš uspeh potroji. Kadar boste naslednjič stali ob obali ne pozabite: obstaja velika možnost, da je vaša ciljna riba le kak meter od vas…
 
Domen Poljanec
Team Carpchoice

Deli: